Happy Anniversary sayang ku

 Happy Anniversary sayang ku..

Ku mulakan coretan ini dengan ucapan Happy Anniversary sayang ku kita yang ke 22 tahun. Rasa sekejap sangat masa berlalu.. seolah-olah baru semalam kau melafazkan akad nikah mu itu.

13707518_1042173245861199_6863677964877049165_n

happy anniversary

 

Terima kasih ya Allah ..

kerana Kau telah menganugerahkan aku rasa yang termahal di celah-celah seribu ujian yang melanda kami. Mudah-mudahan cebisan kasih-sayang dan cinta yang murni dari serpihan cinta Mu ini akan terus hidup dan subur.. malah mampu menyemarakkan cinta kami ini..

 

Terima kasih sayang..

kerana dengan kehadiran mu di sisi dapat melengkapkan kehidupan ku.. kehidupan kita juga… kita sama-sama bergandingan tangan.. memperbaharui langkah kita.. menguatkan jiwa kita untuk memburu cinta-Nya. Dan dengan itu kita akan saling menyinta dengan cinta yang suci..
12342389_917504501661408_3337726557686141079_n

happy anniversary

 

sayang ku..

terima kasih kerana selalu mengajak ku berjalan di sisimu dalam mengharungi kehidupan kita seharian.. walaupun kita belum tahu bagaimana pula liku-liku yang bakal kita tempuh.. cuma pesanan mu yang sentiasa aku ingat.. “maniskanlah malam mu dengan solat dan munajat.. sibukkanlah siangmu dengan tanggungjawab dan memberi kebaikkan”.

sayangku..

Doaku agar ikatan ini akan berkekalan hingga ke Jannah. Jadi.. sama-samalah kita berusaha ke arah itu.. di daerah ini.. kita kena kuat .. apabila kita lalai sahaja dari mengingati Allah.. pelbagai perasaan mulai datang. Prasangka, curiga, bimbang akan bertandang. Perasaan ini mesti dilontar jauh-jauh. Jangan dilayan rasa dan sangka  yang bukan-bukan…
Abang dan Mah

happy anniversary

 

Imamku..

sekali lagi ku ucapkan selamat menyambut ulang tahun perkhawinan kita.. jagalah cinta ini kerana cinta bukan hanya kata-kata penuh bermadah.. tetapi cinta adalah amanah dari Allah. Sesungguhnya cinta itu indah kerana ia adalah kurniaan daripada Allah Yang Maha Indah.

” aku cinta kepada mu kerana Allah”.

Sayangku..

Kala cinta mu bertandang
Hidupku terasa lapang
Suasana malam yang hening
Terasa sungguh bening…

 

Kala cinta mu bersemi
Mewarnai hidup ku ini
Duniaku semakin berseri
Dengan cinta yang kau beri
Sungguh-sungguh ku hargai

 

Kala cinta ini semakin subur
Hari-hari yang ku lalui penuh syukur
Harta benda bukannya pengukur
Bagi menilai cinta yang kau tabur

 

Kala cinta ini memancarkan seri
Janganlah ianya kau bawa pergi
Kerana aku tak sanggup menyendiri
Melalui hari-hari sepi..
 Izmah.
Share the knowledge... Thanks for Sharing